EOS DSLR & Mirrorless Cameras
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Posts

T3i and Novatron strobes not firing

Okay, so my previous posts as well as my user account was deleted, so I'm starting again, I have a new T3i that I'm trying to use with two Novatron 150 strobes. I am using a pc converter in my hot shoe to wire the strobes to my camera. The strobes wo...

t5i Built-In Flash

I've got a t5i Rebel and at first I had this issue, now it's all the time....when pressing the flash button, the flash unit would pop up....now, it's not functioning at all.  What am I doing wrong?  HELP!  LOL

Resolved! T3i manual mode failure

T3i  works ok in all auto modes and all manual mode when in live view but fails in all manual modes when not in live view.   Mirror flips up but doesn't return for 20 seconds or so and no picture is recorded.     Used to work well in all situations, ...

OnacAemm by Apprentice
  • 4911 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Brand New 5D mkIII Bizarre viewfinder issue

I have a brand new 5d MKIII, that arrived today. I took it out of the box, and put my (also) brand new 24-70 L series on it. Looking thru the viewfinder, I cannot get the lens to manually focus. I try the lens on a different body, it's working proper...

Kenan171 by Apprentice
  • 5520 Views
  • 12 replies
  • 0 likes

Setting RAW on a 60D

When I try to set the camera to shoot RAW (in the Quality Menu) whether I use the main dial or the quick adjustment dial it is the JPEG setting that gets adjusted.  Unable to set the camera to shoot RAW

mmkbx75 by Contributor
  • 11949 Views
  • 14 replies
  • 0 likes

New Mark III - Need recommendations

Hey everyone, I have a new 5D Mark III on the way and this is my first full frame sensor camera. I shot with a 50D for many years. I have 4 lenses and only 1 is an EF-S, so I'll be getting rid of that. The others are EF, so they should be good for th...

chuck27p by Contributor
  • 4855 Views
  • 22 replies
  • 0 likes

Camera/CF Error?

Cannon 5d mk III, single capture was saved to the CF card (Lexar Pro 16GB) as two separate images., 3rd image on the card for that day, card is 6 months in use. Both images included with this post. camera is new, sub-2,000 captures. Any thoughts as t...

Pimage1.jpg Pimage1.jpg

EOS Utility on phone/tablet for T3

I am trying to figgure out a way to control my T3 (not T3i) wirelessly with EOS utility from a phone or tablet.  I know the T3 is not wireless, but I should be able to get a wireless receiver+transmitter to make this happen, right?  If anyone has exp...

no picture when hooked up via HDMI

I got a mini hdmi cable and plug it into the tv and my camera and i don't know if it is supposed to be a live view or only used to review pictures i've already taken but no matter what i try, i never see anything. Am i missing something?

Pictures now have red saturation

I lent my camera to someone (or I hit a button myself) and now all the pics I take are heavily saturated w red. I can't figure out how to get the color right again. I've tried resetting camera controls but that didn't help. Cold it be a button/contro...

moehlert by Apprentice
  • 15152 Views
  • 9 replies
  • 0 likes
Getting started

New to the community? Here's some information to help you get acquainted:

Announcements