Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-01-2019

Orange/yellow banding on photos Pro 100

HI all,

 

I am having a problem with my photo printing. I am getting  faint yellow/orange vertical banding when I print. I have printed out a test page and everything looks perfect. I have done a head cleaning, roller cleaning and head adjustment. I then printed another test page...perfect. I print a photo and I get the banding. I am at a lost as what to do next. Called Canon help line but I was on hold for 20 minutes and had to get back to work. I put in new cartridges and the same thing happens.

 

I’m hoping one of the smart folks in the group have run into something similar and figured out how to correct it. I am including a photo as an example.

 

Thanks in advance.

C5F88DE1-BB21-4513-A11D-D70FC6B975A8.jpeg

Honored Contributor
Posts: 5,520
Registered: ‎11-13-2012

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

Does this happen on all photos?

 

Does it happen if you print this test image?

 

http://www.outbackphoto.com/printinginsights/pi049/essay.html

 

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-01-2019

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

It's been happening on all photos. But they don't appear when I print a test page via the print utility.

Honored Contributor
Posts: 5,520
Registered: ‎11-13-2012

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

It does happen with the Outback Photo test image? Download the TIFF file, open it in your photo software and print it.

Are the photos you are printing JPEGs?
John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Honored Contributor
Posts: 5,520
Registered: ‎11-13-2012

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

https://photographylife.com/what-is-color-banding-and-how-to-fix-it/amp
John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Honored Contributor
Posts: 5,520
Registered: ‎11-13-2012

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

Is it a Mac computer? I read elsewhere that resetting the print system and reinstalling the printer driver. 

 

 

https://lenscraft.co.uk/photo-printing-tutorials/mac-os-photo-printing-problem/

 

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-01-2019

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

[ Edited ]

Hi JR,

 

Here is the scan of the outback tiff that I printed from photoshop. I printed to the correct paper type and sent 16bit info. You don't notice it as much in multi color areas, but in gradients and solid areas it is very apparent. The repeat in the pattern looks like it is done by some sort of mechanical issue because it is so regular. I don't think adding noise will break that up since I never print jpg images. I always print raw, psd or tiff images and almost always 16bit. See what you think and I would welcome your thoughts.

 

Thanks so much for the info you have given so far. I really do appreciate your time.

 

PS. I am on a Mac

 

Outback_scan.jpg

Highlighted
Honored Contributor
Posts: 5,520
Registered: ‎11-13-2012

Re: Orange/yellow banding on photos Pro 100

Give Canon a call at 1-800-OK-CANON

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement