Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-20-2021
Accepted Solution

Canon m644 scan issue

I went through the steps to define "TX settings" in Remote UI, using a gmail account. I apparently made the mistake of clicking the "LDAP Server settings". As a result, when I click the "scan" button on the printer display, it wants me to select an LDAP server from a list that has none listed in it. I checked the "LDAP Server settings" in Remote UI and there are none listed, as I only read the option details when I initially clicked it. The "scan" button did attempt to send a scan to email prior to my clicking the "LDAP Server settings" button in the Remote UI. Anyone have an answer? 

 

I looked for a factory reset of the printer display but aparently Canon has to do that.

Esteemed Contributor
Posts: 3,463
Registered: ‎11-19-2017

Re: Canon m644 scan issue

Greetings,

Log into the printer's Webserver from a browser, and make your desired changes.

 

Disable LDAP, reset, (yourself), etc.

 

Starting the Remote UI:

 

Starting Remote UI - Canon - imageCLASS MF746Cdw / MF745Cdw / MF743Cdw / MF741Cdw / MF644Cdw / MF642...

 

Manu Options, Remote UI:

 

Setting Up Menu Options from Remote UI - Canon - imageCLASS MF746Cdw / MF745Cdw / MF743Cdw / MF741Cd...

 

Initialize Machine - ALL SETTINGS: (careful this does everything)

 

Initializing Settings - Canon - imageCLASS MF746Cdw / MF745Cdw / MF743Cdw / MF741Cdw / MF644Cdw / MF...

 

 

~Rick
Bay Area - CA
~6D2(v1.1.0) ~Many Lenses ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro ~EVGA RTX 2080 FTW3 Ultra ~Pixma Pro-100 ~ImageClass MF644Cdw ~LBP622dw
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-20-2021

Re: Canon m644 scan issue

Thanks, I'll try it.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-20-2021

Re: Canon m644 scan issue

the Canon m644 Remote UI doesn't have "Initialize Machine" in the Menu Options, at least not that I can find.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-20-2021

Re: Canon m644 scan issue

I found it, thanks.
Esteemed Contributor
Posts: 3,463
Registered: ‎11-19-2017

Re: Canon m644 scan issue

Good Work!

~Rick
Bay Area - CA
~6D2(v1.1.0) ~Many Lenses ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro ~EVGA RTX 2080 FTW3 Ultra ~Pixma Pro-100 ~ImageClass MF644Cdw ~LBP622dw
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement