Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-03-2019

SET UP COMPLETED SUCCESSFULY, BUT PRINTER NOT PRINTING

I have a Canon ImageClass MF232W printer.

 

I went through the process to set up the new printer, connecting it to my wireless LAN network. All went successfully, and eventually the word "Connected" was displayed on the screen. The Wi-Fi light is solid blue.

 

I then successfully downloaded and installed the drivers on my computer.

 

But I cannot get the printer to print, not even a test page!

 

When I send a document to be printed, nothing happens, and neither do I receive an error message on my computer.

 

When I run the Troubleshooter, I do get a message which says: "There might be problems with Canon MF230 Series UFRII LT. Windows will take additional steps to further troubleshoot."

 

What I don't understand is that this printer was working just fine after I bought it a few months ago, and then all of a sudden this problem happened.

 

Does anybody have any ideas?

Reputable Contributor
Posts: 552
Registered: ‎11-19-2017

Re: SET UP COMPLETED SUCCESSFULY, BUT PRINTER NOT PRINTING

[ Edited ]

Given the limited (lack) of information you provided, we can only guess. 

 

What OS are you running?  Windows "X"???

 

What is the IP of the printer on your network?

 

Can you ping it from your computer?

 

What happens when you try to log into its webserver from a browser?

 

I suggest downloading drivers here:

 

MF232W

 

The error you are seeing is specific to Canon.  That is part of the printer driver that allows you to use Canon specific print settings and Apps with your printer.  If that is the only application you installed, it could be a reason why you are unable to print.

Rick
Bay Area - CA
~6D2 (f/w 1.0.4) ~16-35mm f2.8L II, 50 f1.8 STM, 85 prime USM, 70-200 f2.8L IS II ~70-300 USM II ~Sigma 24-70 f2.8 Art (f/w 2.02)
~Sigma 150-600 C + TC1401 1.4x (f/w 2.00) ~Speedlite 430 EX II ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro nVidia GPU 1803
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-03-2019

Re: SET UP COMPLETED SUCCESSFULY, BUT PRINTER NOT PRINTING

Thank you so much for your response, Rick. Let me try to answer answer your questions...

 

My OS is Windows 10, 64-bit.

 

But How do I find the IP address of the printer? I have also not tried to log into the webserver through my Edge browser.

 

HOWEVER...here's a strange thing: I tried printing from my laptop, and...voila! No problem! IOt prints just fine. But, for some reason, it won't print from my desktop.

 

I look forward to hearing from you again. Thanks much!

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement