cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

My camera Canon 5D Classic or Mark I doesn't turn on. :(

alcesamuelpaul
Contributor

Hello I am Samuel leaving in Haiti. I am a newbie but a really close to a pro because i am giving my all to photography.

unfortunately my camera "Canon 5D Classic or mark I" stop working this morning. can't keep my tears guys cause it cost me a lot of money and i just have it for 5 months. (of course it was not new). 

 

Only the LCD screen on the top works but the light doesnt turn on.

 

Could someone help me to understand the issue? help me know if its something that i can fix?

 

Help any advice is welcome because i still can't keep my tears.

 

PS: I am doing photo just for fun, not for money. 

 

action taken:  wanna also let you know that I removed the batt for the night, the memory card, removed the lens, i do anything related to a simple troubleshoot. 

PS: it doesnt have the small memory batt at all. 

22 REPLIES 22

jrhoffman75
Legend
Legend

Please provide more information so we can help you.

 

What settings are selected?

 

Does it take a photo (i.e is it just the top LCD light that doesn't work or does nothing work except the top LCD)?

 

Open an close the SD card cover.

 

Remove and reseat the lens.

 

Is lens on AF mode?

 

Press the Info button.

 

Let us know whats going on.

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, M200, Many lenses, Pixma PRO-100, Pixma TR8620a, Lr Classic

What settings are selected?

 

** It was on manuel 

 

Does it take a photo (i.e is it just the top LCD light that doesn't work or does nothing work except the top LCD)?

 

**Nothing work except the top LCD, all the button close to the top LCD are working too except the light button)

 

Open an close the SD card cover.

 

** i tryed that too, i even removed the SD for some seconds

 

Remove and reseat the lens.

 

** yes i did, i even try another lens

 

Is lens on AF mode?

 

** I try AF/MF

 

Press the Info button.

 

** NONE of the button works except the once close to the top LCD, 

 

Let us know whats going on.

**  Thanls a lot for your help

Sounds like an elecrtrical problem inside camera. Do you have a Canon service facility nearby?

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, M200, Many lenses, Pixma PRO-100, Pixma TR8620a, Lr Classic

Sounds like an elecrtrical problem inside camera. Do you have a Canon service facility nearby?

 

** Unfortunately no...  if this could be an expensive service in USA? 

jrhoffman75
Legend
Legend
I just checked. It looks like Canon no longer services the 5D. If you can't get service in Haiti at an independent service company it will probably not be cost effective to ship it for repair.
John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, M200, Many lenses, Pixma PRO-100, Pixma TR8620a, Lr Classic

lly3988
Rising Star

Not sure if this piece of information will help. PLease try to locate the internal clock/back up battery and replace it. Also make sure that your BP511/511A is working.

 

 

 

 http://www.fredmiranda.com/forum/topic/929027

Sorry the Camera didnt have that batterie at all.... I removed it

You have to put one back in. Without that backup battery, the camera may not work.

It used to work... the Camera is working without the battery since december.  

Avatar
click here to view the gallery
Announcements