cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

No Sound 80D and OBS - WebCamUtility

uli2canon
Contributor

No Sound 80D and OBS - WebCamUtility

Video is ok, camera shows sound level.

What is going wrong ?

1 ACCEPTED SOLUTION

Read the main thread. There is no sound capability in the beta. You need to connect a microphone to the computer.

View solution in original post

9 REPLIES 9

Waddizzle
Legend
Legend

It is a web cam.  I think the key word or phrase here is "cam". It is providing video.  For example, the camera in most laptops can be used as a "web cam, which is what the Can Web Cam Beta seems to emulate.

 

I do not use OBS, so I am not familiar with it.  I would expect that it allows you to define a video device independently of an audio device.  When I use MS Teams, I define my video device independently of my audio devices.

--------------------------------------------------------
"The right mouse button is your friend."

Audio Device from video source is shown but no signal

I checked with xsplit, same as OBS. WebCamUtility software problem ???

Is there a possibility to get a newer (unofficial) version for testing ??

Why can nobody help me ?

 

Tried with 2 PC´s , Win7, Win10, OBS, Xsplit, different cables ..differnt settings ...

 

Video was always shown after installation, no sound. Camera level meter shows sound. Windows mixer shows OBS

 

Read the main thread. There is no sound capability in the beta. You need to connect a microphone to the computer.

Thanks


@photobanzai wrote:
Read the main thread. There is no sound capability in the beta. You need to connect a microphone to the computer.

Thank-you.  The answer had to come from someone besides me.

--------------------------------------------------------
"The right mouse button is your friend."

Can you show me the threat please, can´t find it

Avatar
click here to view the gallery
Announcements