cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

EOS Utility not working with EOS Rebel XS, macOS 10.15.7

ward
Contributor

I'm trying to get Remote Shooting working with my laptop, but have spent a few hours without success. I'm using a Rebel XS connected to a MacBook Pro running macOS 10.15.7. I've tried EOS Utility 1, 2, and 3 to no avail. Has anyone had success getting this configuration to work? (If it makes a difference, I'm using a mini USB to USB 3 cable - i.e. one that connects the camera to the laptop with no adapters.)

1 ACCEPTED SOLUTION

Since Image Capture sees the camera the connection is good. 

Check the Security tab in System Prefernces and see if you need to authorize EOSU to access files and folders. 

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic

View solution in original post

8 REPLIES 8

shadowsports
Elite

Greetings,

The PIN out on the cable you are using might be the issue.  Does the MAC recognize the camera at all?

~Rick
Bay Area - CA
~6D2(v1.1.1) ~Many Lenses ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro ~EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra ~ImageClass MF644Cdw ~Pixel6 ~R5C On Order

Yes, I'm able to see it in Image Capture

I've tried both 2 and 3 without success... but thanks!

What version of EOSU 2 do you have?

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic

Version 2.14.31

Since Image Capture sees the camera the connection is good. 

Check the Security tab in System Prefernces and see if you need to authorize EOSU to access files and folders. 

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic

Thank you, jrhoffman75 - that did it!

You might try switching modes of the camera between PTP and PC communication.

Announcements