cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

EOS-1D X Mark II Auto Focus Settings Vary Between Modes

epixmobile
Apprentice

Hi,

Am new to this forum but I have 2 issues with my Canon 1DX Mark II.

1.When I want it to auto focus on other modes M, AV, AF or P it doesn't auto focus I have to press AF On button to focus. But when I switch to P C1 mode, it does auto focus. I have gone through all the settings and none it working. 

2. When I switch from one mode to another like from P to M, the settings default like beep sound will be enabled and I had disabled it earlier. 

Now I don't know what is happening here with this camera. I have 1DX Mark I and never had any issues. Please help.

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Anonymous
Not applicable

It sounds like you have moved the start autofocus function away from the shutter button. Check custom button functions in the menus and put them to default. You could also reset the camera functions and custom functions to factory defaults.

View solution in original post

epixmobile
Apprentice

Thanks so much 5DIV for your help towards my issue. 🙏🏾🙏🏾

View solution in original post

3 REPLIES 3

Anonymous
Not applicable

It sounds like you have moved the start autofocus function away from the shutter button. Check custom button functions in the menus and put them to default. You could also reset the camera functions and custom functions to factory defaults.

epixmobile
Apprentice

Thanks so much 5DIV for your help towards my issue. 🙏🏾🙏🏾

Anonymous
Not applicable

You're welcome, glad I could help.

Avatar
click here to view the press release
Announcements