cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Win10 (and EOS Webcam Utility) does not detect EOS 1300D

GianMi
Contributor

Hi,

I have tried several times this month to get the connection to work, without success.

I have an EOS 1300D with the original cable (so it is ok for data transfers) and original battery. If I connect it to the PC with the cable nothing happens, it is never detected. If I try to launch the EOS Webcam Utility program, it doesn't detect it.

I started trying at the beginning of September and I'm still at sea. I'm forced to buy a webcam but it seems absurd to me and I would like to use what I already have. Is there anyone who can help me and suggest what to do to solve the problem?

Thank you.


More info after reading other posts:
- Is the camera recognized by non-Canon software? => No.
- Check that the USB port is authorized in the security section. => Don't know how to do this.

1 ACCEPTED SOLUTION

Anonymous
Not applicable

Make sure that Wi-Fi is disabled in the camera while using the USB cable.

View solution in original post

4 REPLIES 4

Anonymous
Not applicable

Make sure that Wi-Fi is disabled in the camera while using the USB cable.

It is back, now I don't know whats the issue:

- same pc
- same cable
- same camera

The wi-fi is disabled, but now this not solve the issue anymore, I keep seeing the usb + red cross icon in any windows 10 software (webcam, nvidia broadcast, etc.).

Other setup:
- camera is on
- it is on "video" mode
- autofocus is enabled

What I may miss here?

Thank you for any new suggestion!

 

 

GianMi
Contributor

Thank you, it works!

Anonymous
Not applicable

Great!

Avatar
click here to view the press release
Announcements