cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

18-80 AF servo and lens data not working on 1DX Mark II

pixelrelfex
Contributor

I have an 18-80 cinema lens and suddenly the AF servo stopped working as well as communication between the lens and a 1DX Mark II.  I have a backup 18-80 and this one is also doing the same thing. Suggestions?

5 REPLIES 5

Waddizzle
Legend
Legend

Contact Canon Support.

--------------------------------------------------------
"The right mouse button is your friend."

I tried was on hold for two hours and then the call got disconected. 

Are you sure they are compatible?

 

The spec for the 1d X Mark II battery is about 10 volts. The manual for the lens states 12 volts. May not be enough battery power for AF operation.

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, M200, Many lenses, Pixma PRO-100, Pixma TR8620a, Lr Classic

I am pretty sure you are correct as I've used the lens on other Cinema cameras and not on a DSLR.  I'll have to figure out a way to run power to it. Thanks!

 


@pixelrelfex wrote:

I tried was on hold for two hours and then the call got disconected. 


I believe that they also have an email contact, too.  If it is an emergency, try the phone again.  

 

BTW, they could be experiencing server or network issues today.  I could not login a few hours ago.  

--------------------------------------------------------
"The right mouse button is your friend."
Avatar
click here to view the gallery
Announcements