cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

EOS Webcam Utility is not functioning with my t6i

JameBoyAdvanced
Apprentice

Hi!

I have a rebel t6i that I cannot for the life of me get to work as a webcam on the EOS webcam app. I have my rebel connected via usb, I have wifi disabled on the camera, It is set to movie mode and the LCD screen is displaying that it is connected to the computer. The EOS utlity app is closed and webcam utility is running. I know my cable is fine because I can remote shoot on the Utilities app. However, after I close it and launch the webcam app, I just get a blank screen that just says "EOS Webcam utilities" in it.

 

Does anyone have any idea whats going on with it? Ive uninstalled my drivers and tried every solution on every forum and nothing seems to help.

3 REPLIES 3

Waddizzle
Legend
Legend

What Operating System is your computer running?

If you have a Windows OS, then you need to disable the EOS Utility Launcher Service.  There should a little camera icon in the System Tray in the lower right corner.  Right-click on it and select “Exit”.

--------------------------------------------------------
"The right mouse button is your friend."

I’m running windows 10. I tried ensuring that eos utility was fully closed. We also uninstalled utility and kept webcam installed and neither of those worked. 

jsamplesjr
Apprentice

I too am having same issue on my windows 10 PC with and chipset.. There is no other program running that would or could use the t6i. at least none that I can see within task bar or task manager. All I get is the eos webcam utility sign, the tool doesn't open or run and doesn't seem to see or recognize the camera. Ive uninstalled, rebooted and installed all items a few times and still nothing. any other tips or help to get this running? I even updated the t61 firmware to be up to date.

National Parks Week Sweepstakes style=

Enter for a chance to win!

April 20th-28th
Announcements