Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-22-2019
Accepted Solution

My computers/Android's can't find my MF632cw on wireless network

I recently experienced a power outage at my house that seems to have fried my router (netgear N600), and I had to switch to a spare router (netgear N900).

While the N600 was in use all of the windows ten computers and both android devices could find the printer and print to it on the network without downloading software.

With the N900 router none of the devices can find it, I had to use a usb plug in to print to it.

The N900 is a dual band 2.4G and 5G router.

I have confirmed all devices (including the printer) are connected to the 2.4g band.

I was able to find an update for the firmware on the printer, so it is connected and on the internet and all devices pull up web pages successfully.

Help😲
Product Expert
Posts: 697
Registered: ‎09-30-2013

Re: My computers/Android's can't find my MF632cw on wireless network

Hi Brendangrasse.

 

Please confirm the IP Address of the printer by following the steps below:

 

[Status Monitor] >  [Network Information] >  [IPv4] > Select the setting to view > Check the settings

 

Once you have confirmed the IP address, please open a new tab in the web browser, and then type the IP Address into the address bar. Next, tap the Enter key on the keyboard. Are you able to view the remote user interface for the printer in the computer browser or Android browser?

 

If you are able to see the remote UI, please turn off all devices and then reset your wireless router. Next, try printing from the devices again. If you are unable to see the remote UI, please call us at 1-800-OK-CANON (652-2666), Monday - Friday 10:00 a.m. to 6:30 p.m. ET (excluding holidays).

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-22-2019

Re: My computers/Android's can't find my MF632cw on wireless network

I had to factory reset the router and redo all of the set up but this fixed the problem. Thank you!
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement