Canon Community Canon Community
 


Reply
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2016

When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR?

I can't seem to figure it out, but if there's a way to squeeze 5 exposures out when shooting HDR imagery while tethered to EOS Utility it would be great. I can't find a way to get more than 3 exposures.

Honored Contributor
Posts: 5,916
Registered: ‎11-13-2012

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

Auto Exposure Bracketing is controlled on camera; not EOSU. Some cameras allow more than three and some don't. Which camera do you have?

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2016

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

Hi John,

I'm shooting with a 5D Mark 3. I have the bracket exposures set to 5 in the camera at one stop increments.

Thanks for getting back to me on this.

Honored Contributor
Posts: 5,916
Registered: ‎11-13-2012

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

I don't know then. I never saw a setting in EOSU for bracketed shooting.

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎03-05-2016

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

Yeah, I know, weird, eh? Thanks for trying though. Hope you have a great day.

Take care,

Frank

VIP
Posts: 8,477
Registered: ‎08-13-2015

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

[ Edited ]

Don't forget.  You can always take the exposures yourself, and later perform the HDR merge in post-processing. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
Honored Contributor
Posts: 5,916
Registered: ‎11-13-2012

Re: When shooting tethered with EOS Utility sofware, are we limited to 3 exposures when shooting HDR

[ Edited ]

Just occurred to me- if you are using the camera built-in function I think that is what is controlling/limiting the exposures to three. Programmed into camera.

 

Capture.JPG

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement