Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-24-2015

Tethered capture troubleshooting with Canon 5D Mark III and Adobe Lightroom

[ Edited ]

I am having considerable difficulty with my Canon 5D Mark III and its pairing with Adobe Lightroom (5.7.1). 

 

During tethered capture sessions, the camera frequently disconnects from Lightroom, continuing to capture images (1 CR2 file every 8.0 sec), but the images stop importing into Lightroom.  Restarting the camera, computer, and software doesn't always fix the issue, but other times it does help.

 

I'm not sure if the underlying issue is with the camera or the software. This is becoming increasingly frustrating and I am not sure what to do.

 

 

Honored Contributor
Posts: 5,910
Registered: ‎11-13-2012

Re: Tethered capture troubleshooting with Canon 5D Mark III and Adobe Lightroom

Found this on the web.

 

https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/your-camera-disconnects-tethering.html

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-24-2015

Re: Tethered capture troubleshooting with Canon 5D Mark III and Adobe Lightroom

Hi John,

 

Thank you for your suggestion. Unfortunately, I have already tried this, but it hasn't improved the situation.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement