Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-10-2017

Re: EOS Utility 2 crashes on startup

I have the Rebel t3i.  The EOS Utility was working fine with Window 10 Home until this latest round of updates.  Now the computer is not recognizing the camera when I connect it using the USB cable.  I have tried uninstalling and reinstalling the the EOS Utility and that did not help. When I manually start the EOS utiliy, it wants to connect to the camera via wifi, but this is not possible with my camera. Wish I could just tell is to use EOS Utility 2 instead of 3... Any suggestions?

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-11-2018

Re: EOS Utility 2 crashes on startup

[ Edited ]

Hi, I'am from Ukraine, so first of all sorry for my bad English ))

I had same problem as rudibr

And I solved this problem.

 

Just remove all Canon aplications for your camera, download Canon CD old version 2.41 http://www.photoboothtechnology.com/download-eos-utility-full-version/ and install it, but DO NOT  install any updates then.

So, you will have old version of EOS Utility, NOT EOS Utility 2

 

This old version doesn't crash on startup and works fine with my Canon 600D or Rebel T3i 

 

Hope my advice will help someone.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement