Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-08-2019

EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

I try to add EF 85mm F1.8 USM profile to my EOS RP by using Canon EOS Lens Registration Tool.

 

But after connect my camera to my laptop and run EOS Lens Registration Tool, it's alway showing this error

Capture.JPG

 

So, I'm using this tool with my laptop that runing latest windows 10 and already update all driver and patch from microsoft.

 

Did anyone seen this error before and how to fix it?

 

Thank you

Product Expert
Product Expert
Posts: 915
Registered: ‎10-17-2012

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

dusitmon123, 

We are sorry to hear this error occurs.  We are not familiar with this issue and we recommend uninstalling and then reinstalling the software. 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-08-2019

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

I trying many times and also try’s on another laptop but the problem still showing
Product Expert
Product Expert
Posts: 915
Registered: ‎10-17-2012

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

dusitmon123, 

Given the extended issues that you have been having with, we recommend calling our Customer Care Center for live, step by step assistance.

Please call 1-800-652-2666 and follow the prompts for Technical Support. Our agents are available Monday through Friday, from 09:00 am to 09:00 pm and Saturdays from 09:00 am to 7:00 pm. All times EST, excluding holidays.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
VIP
Posts: 8,471
Registered: ‎08-13-2015

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP


@dusitmon123 wrote:
I trying many times and also try’s on another laptop but the problem still showing

I remember seeing that error message before.  I cannot recap what exactly caused it.  I want to say that I had DPP running at the same time as the EOS Utility.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-10-2019

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

I'm experiencing the same issue.

 

I tried uninstalling the Lens app but no joy.

 

I also uninstalled Digital Photo Professional (which had been working) and when I re-installed that also fails with a C++ runtime error.

 

So now I can't edit CR3 files at all.

 

I've tried Euro exes, US ones, etc. I've updated Win10, etc and still no joy

 

In the Event Viewer, I get this:

 

Application: Dpp4Main.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.Runtime.InteropServices.SEHException
at Canon.Dpp.Dsf.DPPMWare+NativeMethods.DppMWInitialize()
at Canon.Dpp.App.Model.DAPDppServiceFramework.Initialize()
at Canon.Dpp.App.Controller.DAPController.Initialize()
at Canon.Dpp.App.View.DAPMainWindow..ctor()
at Canon.Dpp.App.View.DAPMainWindow.get_Instance()
at Canon.Dpp.App.App.DAPProgram.Main()

Product Expert
Product Expert
Posts: 915
Registered: ‎10-17-2012

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

GavM, 

At this time, this issue is a .network frame update issue that is affecting this issue.  Microsoft I believe is working on an update to resolve this issue, but that would have to come from them directly. 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎04-06-2019

Re: EOS Lens Registration Tool not working with my EOS RP

I have the same issue too. It started after i upgraded the OS to last windows updates and the EOS Utility to release 3.11 . Not sure which one of the two made the mess, anyway a uninstallation and reinstallation of an earlier version of EOS Utility could not solve it. I also have an error using Digital Photo Professional 4.11 after uninstalling and reinstalling which was not present before while I had version 4.10 and EOS Utility 3.11 so likely the last updates of Canon software have issues too.
Going to try to find previously installed versions, which should confirm or exclude this idea.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement