Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-22-2018

Canon Connect locks up with Android 7.0

I have been using Camera connect on a Samsung Galaxy note 3 for a long while. No problems. I just got a new Android and installed Camera Connect. The install does not show the Canon sx60hs. I used the PowerShot option as the only choice that would install. The app starts but locks up after the images load. Sometimes even before the images load.
Valued Contributor
Posts: 450
Registered: ‎11-19-2017

Re: Canon Connect locks up with Android 7.0

[ Edited ]

Greetings,

 

Your camera is supported:

[Supporting features: 1, 2, 4]
PowerShot SX430 IS / SX432 IS / SX620 HS / G7 X MarkII / SX720 HS / SX540 HS / SX420 IS / G5 X / G9 X / G3 X / SX530 HS / SX 710 HS / SX 610 HS / G7 X / SX60 HS / N2 / G1 X Mark II / SX700 HS / SX600 HS / N100,
PowerShot ELPH 360 HS / 190 IS / 350 HS / 340 HS,
IXUS 190 / 285 HS / 180 / 182 / 275 HS / 265 HS

 

As is Nougat OS:

Android 4.4/5.0-5.1/6.0/7.0-7.1/8.0-8.1

 

But selecting another camera in the hopes that the app will fuction is not recommended.  Did you grab the app directly from the play store?

 

Google Play_Canon Connect

 

 

Rick
Bay Area - CA
~6D2 (f/w 1.0.4) ~16-35mm f2.8L II, 50 f1.8 STM, 85 prime USM, 70-200 f2.8L IS II ~70-300 USM II ~Sigma 24-70 f2.8 Art (f/w 2.01)
~Sigma 150-600 C + TC1401 1.4x (f/w 1.03) ~Speedlite 430 EX II ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro nVidia GPU 1803
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-22-2018

Re: Canon Connect locks up with Android 7.0

Yes.   I installed directly from the play store.  When I start the app on the phone it brings up the easy connection guide and says "camera not connected".  But the camera is connected to the Wi-Fi and so is the phone. I start the easy connection guide and go through all the steps until it gets to "viability settings".  It says to operate the camera.   But the camera is still searching for the app.  If I operate it it just starts over. 

Highlighted
Valued Contributor
Posts: 450
Registered: ‎11-19-2017

Re: Canon Connect locks up with Android 7.0

[ Edited ]

@Dellis5wrote:

Yes.   I installed directly from the play store.  When I start the app on the phone it brings up the easy connection guide and says "camera not connected".  But the camera is connected to the Wi-Fi and so is the phone. I start the easy connection guide and go through all the steps until it gets to "viability settings".  It says to operate the camera.   But the camera is still searching for the app.  If I operate it it just starts over. 


Greetings,

Above you state, "But the camera is connected to the Wi-Fi and so is the phone.".  The camera connects to your phone via its Wi-Fi.  You do not connect the devices to the same network, but instead to each other.  Does this make sense?  

Rick
Bay Area - CA
~6D2 (f/w 1.0.4) ~16-35mm f2.8L II, 50 f1.8 STM, 85 prime USM, 70-200 f2.8L IS II ~70-300 USM II ~Sigma 24-70 f2.8 Art (f/w 2.01)
~Sigma 150-600 C + TC1401 1.4x (f/w 1.03) ~Speedlite 430 EX II ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro nVidia GPU 1803
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement