Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎11-30-2018

Re: error 9923

What do you mean by "the top of the program"? When I open any of the utilities I do not see any opportunity to select a machine to scan with. I previously had a Canon printer and that seems to be the default in some places but I don't have the option to change it.

 

Very frustrating.

Product Expert
Posts: 852
Registered: ‎11-19-2018

Re: error 9923

Hello dhfulton2,

 

When you have IJ Scan Utility open, you will want to make the printer name has network attached to it if the printer is setup wirelessly. For example a MX922 that is connected wirelessly should appear as MX920 Series Network in IJ Scan Utility. If the printer is setup with a USB cord, it should only be listed as MX920 series.

 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-29-2018

Re: error 9923

Same problem with TS8220  Cant find the IJ Scan Utility in Finder of MacPro 2013.  Perhaps I need to re-install canon software?

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-29-2018

Error 9923 on TS8220

My TS8220 will not scan 

 

I’m seeing the message “An error occurred while communicating with scanner. (-9923).  Ironically, I bought this Canon because my Canon MP980 stopped scanning.  Perhaps the same error disabled scanning on my MP980 too.

 

The TS8220 is directly connected to a MacPro 2013 running Mojave MacOS 10.14 via USB.  I also tried connecting through a USB hub and router but the scan error persists.  Printing via USB works fine as does wireless printing.

 

I executed the Canon IJ Scan Utility Lite.app but don’t know what to modify.

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-06-2017

Re: Error 9923 on TS8220

This really is the worst printer I've ever owned. At least for a Mac. Canon and MS must be well aligned, but the experience on OSX is terrible. Mine's randomly not communicating yet again.

 

Time to cut my losses and buy something that's not a canon.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎01-07-2019

Re: error 9923

[ Edited ]

I bought my new TS9120 on Saturday, and spent two frustrating days (including a 90 minute conversation with a Canon tech support person) without success. I changed my search term to the error message that pops up and found your answer.

As soon as I disabled IPv6, it worked. Thank you!

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-27-2019

Re: error 9923

You, sir, are a genius, sir, I just spent nearly 2 hrs trying to crack this before I found this post! Thank you!
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-20-2019

Re: error 9923

OMG, it works! Thanks a billion. I have TS6120 and now it connects to my MacAir for scanning.
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-27-2019

Re: error 9923

Thank you so much.  

Just as a point that may save someone time.  On my TS9120 I disabled IPv6 by clicking  

  • the network icon
  • Lan Settings
  • Common Settings
  • TCP/IP settings
  • IPV6
  • Yes at the warning
  • Enable/disable
  • Disable
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-26-2019

Re: error 9923

I am having this same problem.  I have tried your solution without success

 

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement