Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-15-2019
Accepted Solution

MG3520 Scanning Problem

After latest Windows 10 update, MG3520 either won't scan or won't scan multi-page.  Error codes 2, 157, 50 or 2, 157, 201.  Scanner worked fine previously.

Product Expert
Posts: 3,700
Registered: ‎07-28-2014

Re: MG3520 Scanning Problem

Hi carmelin,

 

The errors that you are experiencing are caused by the security software that is active on your computer.

 

Please temporarily disable your security software and attempt to scan again.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-28-2020

Re: MG3520 Scanning Problem

Can you provide more details on specifically what needs to be adjusted in the "security software"?  I have Norton and have my device listed as a trusted device as well as the programs listed as trusted programs?  Is there something in the Windows defender that is creating this? error code?

Product Expert
Posts: 3,700
Registered: ‎07-28-2014

Re: MG3520 Scanning Problem

Hi ccspitzer,

 

When you attempt to scan using the IJ Scan Utility, what is the error code that appears at the bottom of the error message?

 

 

 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-15-2019

Re: MG3520 Scanning Problem

The recommended solution to turn off security software did not work. The only thing that works every time is hitting the reset button on the A.T.&T. modem/router.  Either the A.T.&T. modem/router or the Canon software has some sort of cache that has to be cleared before the scan function works correctly.  A.T.&T. Customer Support says it's a printer/scanner problem.  Canon Customer Support says it's an A.T.&T. problem.  All other functions of the MG3520 work fine except scanning.  The scanning function used to work until MicroSoft made one of its updates to Windows 10.  So now when I have a lot of scanning to do, I just reset the modem/router.  Inconvenient, but it works for me.

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-04-2021

Re: MG3520 Scanning Problem

[ Edited ]

Have a new hp pc with win10.  It worked fine on my craptop with win10 and the same security sw as I have on pc.  However when I try to scan now, connected to my pc, I get error codes:5,156, and 69.  I have tried multiple usb ports as well as uninstalling and reinstalling driver, powering off/on, etc

 

Just get same same!

 

Thanks

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement