Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-01-2012

SD750 - no autoplay in Windows 7

Hi,

 

I have an SD750 which is great. The automatic import function was working fine on Win7 until yesterday. Nothing changed on either end, but it stopped working. I have downloaded the new ImageBrowser, but that did nothing. I have also tweaked Windows' Autoplay settings to no avail. I reformatted the SD card. Canon lists no drivers available for the camera. So I'm out of ideas. Does anyone know a solution?

 

Thanks,

jfo
Super Contributor
Posts: 280
Registered: ‎11-12-2012

Re: SD750 - no autoplay in Windows 7

Welcome paul1149!

 

With infinite things that could have happened to your computer, this is quite a mystery.  Could Windows have automatically installed updates overnight that changed something?  Maybe the cable went bad?  Some systematic troubleshooting would be to try your camera on another computer. 

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-01-2012

Re: SD750 - no autoplay in Windows 7

Thanks. It's definitely my Windows installation breaking down. Autoplay is not working for usb sticks now also.

Product Expert
Posts: 978
Registered: ‎10-16-2012

Re: SD750 - no autoplay in Windows 7

Hi Paul1149,

This sounds like the driver for your camera is corrupted.  You should be able to resolve this by removing, then reinstalling the driver.

 

With your camera connected and turned on in the playback mode:

 

1-  Right-Click on "Computer" (in the menu) and choose "Properties".

2-  In the upper left-hand corner, click on the "Device Manager" link.

3-  Once in Device Manager, find the "Portable Devices" group and click on the "+" sign in front of it.

4-  If you see your PowerShot camera listed, right-click on it and choose "Uninstall" and allow the "uninstall" to proceed.

5-  Now turn the camera off. Wait a few seconds and then turn your camera on.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-01-2012

Re: SD750 - no autoplay in Windows 7

Thanks, Richard. I appreciate your input, and I learned something from it. But in this case the computer has lost its autoplay capability. If it gets worse I may have to refresh the install.

 

BW,

p.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement