Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-27-2016

Issues with SX60 hs and auto focus.

I was so happy with the SX50 HS that I upgraded to SX60 HS December 26, 2014.  I've taken over 7,000 photos and all of a sudden the auto focus isn't working.  Also, when taking a video, once I get the camera to focus and start the recording, the focus goes out in about 5 seconds and doesn't come back.

 

The camera is handled with kid gloves.  I've taken the battery out to reset to factory settings, but it didn't help.

 

At the same time the focusing issue happened, the flash on the camera doesn't work. When I push halfway down on the shutter to focus the camera in low light, the screen goes blank or black, the camera flash goes off, but the picture is dark and grainy/noisey.  No photos turn out at night anymore.

 

A friend of mine also had focusing issues with his SX60 HS which was out of warranty like mine and Canon replaced the camera which makes me believe there is focusing problems with the SX60 HS.

 

Anyone else having focusing issues or flash issues and have any suggestion on how to fix?

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-12-2019

Re: Issues with SX60 hs and auto focus.

I have the same problem. It does seem to be an issue with this camera, and not just related to incorrect settings, judging from the number of posts on the subject. Glad mine is still in warranty! Though the zoom is impressive on the SX60, I miss my original Powershot Pro 1 & Powershot S3 IS.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement