Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-20-2019

Pixma IP4700

I have a Pixma IP4700 printer that has just malfunctioned.  I keep getting an error message that the print head is not installed or not installed properly.  The first time I got the message the print head was installed and I removed it and re-installed it.  I have deleted the printer and re-installed it and downloaded new drivers.  Nothing is working.  Is it time to get a new one?  Also tried unplugging the printer for 10 minutes.  It flashes yellow 5 times.  Thanks for any help or suggestions.

Reputable Contributor
Posts: 873
Registered: ‎11-19-2017

Re: Pixma IP4700

[ Edited ]

Greetings,

About all you can do it attempt to remove and re-install the printhead to see if you can get it out of the error condition. 

 

Given the printers age, its hard for me to recommend replacing the printhead to see if that resolves the problem.  I've owned my printer for 7 yrs and it works as good today as it did when I bought it.  Its not a Canon however.  If something on it failed, I'd probably buy a new one.  

 

I believe Canon offers discounts for people who want to upgrade their old tech.  May want to contact customer service to inquire.   

 

 

Rick
Bay Area - CA
~6D2 (f/w 1.0.4) ~16-35mm f2.8L II, 50 f1.8 STM, 85 prime USM, 70-200 f2.8L IS II ~70-300 USM II ~Sigma 24-70 f2.8 Art (f/w 2.02)
~Sigma 150-600 C + TC1401 1.4x (f/w 2.00) ~Speedlite 430 EX II ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro1903 ~EVGA RTX 2080 FTW3 Ultra
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-20-2019

Re: Pixma IP4700

Thanks Rick. Considering buying a new one.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement