Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-16-2013

All in One printer MP495

hi

we have a all in one printer (MP495). we went from having Comcast to having ATT and we are having issues getting the printer to hook up with the WIFI for the three computer that use it.

we tried reloading to the computer and everytime it can't find it. can you please help us

 

highly frustrated in KS

Product Expert
Posts: 1,989
Registered: ‎10-17-2012

Re: All in One printer MP495

[ Edited ]
Hi sholtsclaw698,
 
Since the printer is not being recognized during reinstallation, we will want to ensure that the wireless LAN setting on the printer is enabled.  To do this, press the Maintenance button (looks like a pair of pliers and a screwdriver) on the printer repeatedly until the symbol that looks like "G" appears in the LCD, then press the <COLOR> button to enable wireless LAN.  Once this has been done, please attempt to reinstall the drivers.
 
Hope this helps! 
Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
Highlighted
Frequent Contributor
Posts: 28
Registered: ‎03-27-2013

Re: All in One printer MP495

Make sure while running install to click "Set up for the first time" option. It is a new router and needs to connect to it first. If it is connected and it won't detect, disable all firewalls and anti-virus software and click "redetect". Firewalls often interfere with wireless connections. Otherwise, it's going to be a router issue.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement