Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 8
Registered: ‎02-25-2020

Re: BEST lenses for the EOS M50

Impressive!!! Thanks a lot. Was trying to make up my mind. I ended up buying it today

Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-03-2020

Re: BEST lenses for the EOS M50

Hello guys... so I’m new to mirrorless cameras I know quite about filmmaking and photography but this m50 is my first beginner pro camera... so my concern... is when I was in 4K in video mode... I saw horizontal lines like shades lines banding across the screen... only in 4K... and only with a certain tungsten bulb on... I read that certain light frequencies can cause this with shutter speed? And MAIN thing... when I take pics in auto mode it seems to lag like 2-3 seconds after I click the shutter after it focuses and it takes so long for the Image to preview and to try to take another pic right after... now I was trying this in very low blue led light... haven’t tried in the sun yet... I read maybe I have a preview feature 2 second turned on that if I turn off it will help? Just wondering if this is all normal... cuz my canon point and shoot seems SO quick! But probably cus it’s not as complex ?
Highlighted
VIP
Posts: 10,189
Registered: ‎08-13-2015

Re: BEST lenses for the EOS M50


@icycreative wrote:
Hello guys... so I’m new to mirrorless cameras I know quite about filmmaking and photography but this m50 is my first beginner pro camera... so my concern... is when I was in 4K in video mode... I saw horizontal lines like shades lines banding across the screen... only in 4K... and only with a certain tungsten bulb on... I read that certain light frequencies can cause this with shutter speed? And MAIN thing... when I take pics in auto mode it seems to lag like 2-3 seconds after I click the shutter after it focuses and it takes so long for the Image to preview and to try to take another pic right after... now I was trying this in very low blue led light... haven’t tried in the sun yet... I read maybe I have a preview feature 2 second turned on that if I turn off it will help? Just wondering if this is all normal... cuz my canon point and shoot seems SO quick! But probably cus it’s not as complex ?

You should start a new thread for your issue.  Try resetting your camera back to factory defaults with the camera P mode.  If this does not fix your problem, then I suggest that you either Contact Canon support, or start a new thread of your own.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Doctor told me to get out and walk, so I bought a Canon."
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement