Canon Community Canon Community
 


Reply
Frequent Contributor
Posts: 78
Registered: ‎11-11-2012

100-400mmL is not AFing anymore.

100-400 is not AFing anymore.

All started abruptly few weeks back.

It was an intermittent problem at first. Sometimes back to focusing once I remove the lens from body and reattach or play on / off with AF switch.

Camera doesn't seem to be the issue as it act the same with few other camera bodies too.
Before this I was able to manually focus at all rang but now I cannot focus anything farther than 5meter even manually. That is less than 5 meter, focusing ring rotates manually but gets stock at 5 meter and wont move any farther.

Any thoughts? 

Frequent Contributor
Posts: 63
Registered: ‎11-24-2012

Re: 100-400mmL is not AFing anymore.

Sounds like a job for service to be honest. You appear to have a repeatable problem that moves with the lens.

 

Brian

 

Canon specialist trainer, author and photographer - http://www.p4pictures.com
Frequent Contributor
Posts: 78
Registered: ‎11-11-2012

Re: 100-400mmL is not AFing anymore.

Thanks.

I thought so.

Any guess as to how much it should cost me? if there is anything such as flat service rate?

Frequent Contributor
Posts: 63
Registered: ‎11-24-2012

Re: 100-400mmL is not AFing anymore.

Not sure for the costs, probably best for service to answer that one. Though to be honest I've mostly been pleased with the prices of service repairs.

 

Brian

 

Canon specialist trainer, author and photographer - http://www.p4pictures.com
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 14
Registered: ‎11-16-2012

Re: 100-400mmL is not AFing anymore.

Mine was not auto focusing about 7 or 8 years ago cost was $300+. That was was minimum repair cost then.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement