Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-12-2017

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

I just bought the CanoScanLide 120 and I have Windows 10. I have found the solution for Canon LiDE 120 error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"  Paste the link below and download it's free.

 

http://support-th.canon-asia.com/contents/TH/EN/0100601701.html

 

This driver supports  and it works

 

OS
  • Windows 10
  • Windows 10 (x64)
  • Windows 8.1
  • Windows 8.1 (x64)
  • Windows 8
  • Windows 8 (x64)
  • Windows 7
  • Windows 7 (x64)
  • Windows Vista
  • Windows Vista (x64)
  • Windows XP
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-29-2017

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"


Basty123 wrote:

I just bought the CanoScanLide 120 and I have Windows 10. I have found the solution for Canon LiDE 120 error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"  Paste the link below and download it's free.

 

http://support-th.canon-asia.com/contents/TH/EN/0100601701.html

 

This driver supports  and it works

 

OS
  • Windows 10
  • Windows 10 (x64)
  • Windows 8.1
  • Windows 8.1 (x64)
  • Windows 8
  • Windows 8 (x64)
  • Windows 7
  • Windows 7 (x64)
  • Windows Vista
  • Windows Vista (x64)
  • Windows XP

I made an account on here just to say that the above driver worked. I left the scanner plugged in. And just proceeded with the install. It over wrote the old driver and is working like a dream now. I'm using Windows 10 64 Bit

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-07-2017

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Excellent I can also confirm the driver above (unlike the similar one at the USA site) solves a similar communication problem on Windows 7 (64) when trying to scan multiple pages
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-20-2017

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Hello,

 

I come from Vietnam. I have same issues with this scanner. This thread help me to save a lot of time. Thanks you for everybody and Canon please fire the person whom take our time !

 

I confirm this drive fixed the problem:

 

http://support-th.canon-asia.com/contents/TH/EN/0100601701.html

Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-07-2017

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

I had facing same issue with same error with my Canon LiDE 120. I loaded complete installation of Canon LiDE 110 from its original CD and got rid of this error 95%.
Tahir Waheed
Pakistan.
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-10-2018

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

  I have the same problem on upgrated computer with windows 10 Pro installed and additional front USB 3 ports.

I was using the front ports(USB 3) without success on higher resolutions(600).

  Then I used the original mother board ones. And so far it was successful.

 

My quess is that the original motherboard ones have better USB 3 power supply management!

 

The scanner itself is powered from the USB. It has requirements for the 'USB' power capabilities i.e. it still have moving parts

(stepper motor).

 

Therefore when weak USB power powers the USB electronics then during the scanning process it causes the power drain and the weak power management of the USB board either causes insufficient power to the electronics or somehowe interfers the communications and causes the communication failure.

 

If you have these problems, try to you the USB power Boost ... ?

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement