Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-10-2019

CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Im trying to scan at 4800 resolution in the ScanGear application. I get a message that says scanning cannot be performed unless the crop size, output size or output resolution is reduced to 10208x14032 pixels or less.

 

What am I doing wrong?

Product Expert
Posts: 2,945
Registered: ‎10-16-2012

Re: CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Hello.

 

Making scans at very high DPI settings would only be needed when you intend to take something that is very small such as a coin, and enlarge it for printing at a much larger size.  If you are scanning a normal letter sized object, 300-600 DPI should be all that is needed.  If you wished to scan at 4800 DPI, you would need to make a smaller selection of the overall object in order make the scan within the 10208x14032 pixel size limitation.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-10-2019

Re: CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Im an artist, Im scanning my artwork. I specifically bought this printer so I could scan at a high resolution.

 

No, you did not answer my question.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-10-2019

Re: CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Is it possible to scan at 4800? This was advertised.

Product Expert
Posts: 2,201
Registered: ‎07-28-2014

Re: CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Please follow these steps:

 

1. Please open the IJ Scan Utility.

 

2. Once open, please click on the Settings button in the lower right corner.

 

3. Click on "Driver" on the left hand side.

 

4. Place a check mark next to "Enable large image scans".

 

5. Click OK.

 

Please note, when this is enabled, the new limit will be 50000 pixels x 50000 pixels and 4.0 GB.

 

When this checkbox is not selected, images up to 10208 pixels x 14032 pixels can be scanned.

 

scan.jpg

 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎07-10-2019

Re: CanoScan LiDE220 - how to scan at 4800?

Hey Patrick. I did as you instructed, but I still get the same error message.

 

I appreciate you guys trying to help, but it seems like maybe I'll just have to scan in smaller areas at 4800 and stich the work together. 

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement