Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-03-2020

R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

Is anyone else having issues with their R6 and brightness? I am having two main issues: when I focus, as I push the button, everything lights up to what the shot really should look like, but only for a split second, and then it goes back to a much darker shot and that's what stays when I hit the trigger. 

 

Also, when I'm out in a sunny day, the entire back of the screen and the viewfinder goes completely white. I can't see anything unless I crank my F stop up super high, as well as my shutter speed. I mean to REALLY high numbers to make things as dark as possible to even be able to SEE the scene. Doesn't matter which lens I have on.

 

I've been having these issues since I bought it in Fall. I've tried to adjust settings, factory resets, firmware updates, etc, but something is just really "off" with it (and not just outdoors). I barely touch it now because I'm so frustrated with it and don't enjoy it at all and regret buying it.

 

And just for the record, I can take the same shot, settings, etc just fine with my 5DMIV.

 

 

Reputable Contributor
Posts: 516
Registered: ‎02-23-2020

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

It sounds like you have your ISO cranked up very high.   For the scenario where you are seeing the all white screen, what are the current camera settings?

--
Ricky

EOS 5D IV, EF 50mm f/1.2L, EF 135mm f/2L, 600EX-RT (x6), ST-E3-RT, Vixia HF G50
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-03-2020

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

No, it wasn't. I should've clarified that in my post. Sorry. The whole thing is just puzzling.

Reputable Contributor
Posts: 516
Registered: ‎02-23-2020

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

Are you using flash at all? Perhaps the camera is switching the camera to the sync speed?

 

We'll need more information.  What settings/setup do you have?

--
Ricky

EOS 5D IV, EF 50mm f/1.2L, EF 135mm f/2L, 600EX-RT (x6), ST-E3-RT, Vixia HF G50
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-03-2020

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

No, no flash.  I really don't know how else to explain it or the settings because no matter what I did, until I cranked everything up to make it dark, you couldn't see anything but this crazy blinding white screen/scene. I'll need to video it when we get a bright day again - should've did that yesterday. I was just hoping someone would have also experienced it and had a fix/suggestion.

VIP
Posts: 11,490
Registered: ‎08-13-2015

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

You need to provide a little more information.  There are too many unknowns beginning with what lens you're using.

 

I recommend resetting the camera back to factory defaults, taking a few test shots in P mode.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Doctor told me to get out and walk, so I bought a Canon."
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-03-2020

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

Thanks. I'll just contact the support team and see if they can help. I really think it's a defect issue. It happens no matter what lens is on it. (Any of my RF, EF with adapter, etc.)  And I have reset to factory settings already but it didn't help it. But thank you. I appreciate the replies.

 

Honored Contributor
Posts: 7,883
Registered: ‎11-13-2012

Re: R6 Issues - Brightness/Displays/Outdoors

Do you have a camera store or a camera club nearby? They might be able to help hands on.

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement