Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2019
Accepted Solution

M50 not recording?

Hey folks!

Just now I was about to record with my M50 and noticed that nothing happened when I pressed the shutter button. I tried changing the SD card but it was the same, and I can take photos just fine. However, the only thing that happens when I press the button in movie recording mode is that the menus "blink". It recorded like usual yesterday... However, I recently resetted the setting in my camera and haven't recorded since. Do you think this might have anything to do with it? 

 

I appreciate all help and tips I can get!

Thank you in advance.

VIP
Posts: 8,598
Registered: ‎08-13-2015

Re: M50 not recording?


@amicyberspace wrote:

Hey folks!

Just now I was about to record with my M50 and noticed that nothing happened when I pressed the shutter button. I tried changing the SD card but it was the same, and I can take photos just fine. However, the only thing that happens when I press the button in movie recording mode is that the menus "blink". It recorded like usual yesterday... However, I recently resetted the setting in my camera and haven't recorded since. Do you think this might have anything to do with it? 

 

I appreciate all help and tips I can get!

Thank you in advance.


Are you pressing the shutter button, or the button with the red dot right next to the shutter button?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-20-2019

Re: M50 not recording?

I was pressing the shutter button. I tried pressing the other one now and the recording started like normal!
Huh, I always thought I used the shutter button to record but perhaps I didn’t even think about it... Silly me! Anyway, thanks reminding me of that man! I appreciate it!
Highlighted
Reputable Contributor
Posts: 503
Registered: ‎02-13-2016

Re: M50 not recording?


@amicyberspace wrote:
I was pressing the shutter button. I tried pressing the other one now and the recording started like normal!
Huh, I always thought I used the shutter button to record but perhaps I didn’t even think about it... Silly me! Anyway, thanks reminding me of that man! I appreciate it!

If it makes you feel any better, you're not the only person who's done that . . .Robot Embarassed

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement