Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-15-2021

EOS Canon 6D Mark ii one but not working

Hello all! I recently went on vacation with family and ended up in the desert, make sure that no dust particles or debris got into the camera body or lens while working. However I did notice during one of my sessions, that my camera started hanging. I would go to take another shot and the camera wouldn’t register my trigger- no shutter click.

The only way I figured out to fix this so far is to turn off the camera and remove the battery for a minutes. Then it will shoot for another 10 minutes or so and repeat.

This is flustering. Any suggestions or similar responses from their 6D mark ii?
Esteemed Contributor
Posts: 3,529
Registered: ‎11-19-2017

Re: EOS Canon 6D Mark ii one but not working

[ Edited ]

Greetings,

What comes to mind:

 

One, reset the camera setting to defaults, and reconfigure from scratch.  Also suggest resetting any custom settings which is separate from a full reset.

 

Two, refortmat your memory card (in camera) and retest.  If you are not using a full size card, this is known to cause problems.  Do not use a micro SD with an adapter.

 

If this is happening with a certain lens, (one but not others) this too might be an issue. 

 

Your battery.  Is it in good health?  Canon brand and on the newer side? 

~Rick
Bay Area - CA
~6D2(v1.1.0) ~Many Lenses ~DxO PhotoLab Elite ~Windows10 Pro ~EVGA RTX 2080 FTW3 Ultra ~Pixma Pro-100 ~ImageClass MF644Cdw ~LBP622dw
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement