Canon Community Canon Community
 


Reply
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-20-2021

Canon R5 M-Fn and Movie Record button stops working

I have already emailed canon support but wondering if anyone else has seen this issue and what they did to fix.

 


Last month when trying to record 4th of July fireworks, I noticed that my movie shooting button was not working. Firmware at the time was 1.3.1. Thinking it was a firmware issue, I waited til 1.4 came out, installed and checked to see if I had the same issue.

 

I have the M-fn button configured to "still <--> movie switching" and the movie shooting record button set normally to movie recording.

 

When the camera is turned on cold after being off for a while, both the movie shooting button and M-Fn button works to switch between still and movie. After being on for a while (I recorded video for 2 min), it stops working as expected.

When I press either the M-Fn or Record button, the switching does not work and record button. (rear display just shows black bars at top and bottom).

 

When I select the M-Fn to another function like "switch to custom shooting mode", both the M-Fn and Video record button perform same action.

 

When I select the M-Fn to another function like "lcd panel illumination", both the M-Fn and Movie shooting button starts movie recording.

 

I can switch between still and movie mode using the Mode/Info combo and start/stop movie recording via shutter button or movie recording button on rear display.

 

Below is a youtube video that shows the erratic behavior of my R5.

https://youtu.be/eUzET_iFGzI

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement