Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-14-2019

Canon M50 issue with 50mm 1.8 lens

Hello,

 

I need some help. I have a  canon M50 new that doesn't work with my lenses canon 50mm 1.8, the shutter stays at F00  all the time and I can't take any photos.

I tested my the lenses on another camera and worked flawlessly, I already used 2 two different adapters and doesn't work. Any suggestions?

 

Highlighted
VIP
Posts: 9,645
Registered: ‎08-13-2015

Re: Canon M50 issue with 50mm 1.8 lens

Sounds like you have two problems to me. The first problem is your adapter.  It sounds like you could have a third party, low cost lens adapter that does not connect the lens to the camera body.  This could be why the aperture reads F00.

 

Your second problem is related to the adapter.  By default, the camera will not fire the shutter if it does not communicate with a lens.  You have to go into the menus and enable the setting that allows the camera to release shutter without a lens attached.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Doctor told me to get out and walk, so I bought a Canon."
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement