Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-01-2016

Canon 70D w/ external mic - No sound playback on camera

[ Edited ]

Hello,

 

I have a Canon 70D. I'm using it with an Audio Technica AT897 mic (with an XLR adapter). For some reason, when I play back recorded footage on the camera, there is no sound except for some very light static. However, when I put the footage on my computer and play it back there, the sound is perfectly fine.

 

I tried unplugging the mic and recording video with the built in microphone on the camera, and it played back fine. While this isn't a massive issue, it still would be nice to know if there is a fix. That way I will know if and when my external mic needs a replacement battery.

 

I know it isn't because my volume is turned down...

 

Has anyone else run into these sort of issues?

Honored Contributor
Posts: 7,975
Registered: ‎08-13-2015

Re: Canon 70D w/ external mic - No sound playback on camera

What happens if you record with the external microphone, and play it back with the external microphone unplugged?

 

If you suspect a battery problem, why don't you change it?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement