Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-02-2020

Canon 5d MarkIV: a device which does not exist was specified

I continue to receive this message "a device which does not exist was specified" when I try to transfer my photos from my Canon to my PC.

 

My computer is up to date, my 5D MIV firmeware is up to date.

I've restarted my PC and reset all settings on my camera.

I've tried to transfer onto another PC.

 

I connect a USB to my Canon. I don't have an SD reader on my PC at the moment, but I think that's going to change soon. Anyone able to help with this issue?

Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-02-2020

Re: Canon 5d MarkIV: a device which does not exist was specified

Update

 

Reading through some of the other post, it seems like Canon has some issues with AMD systems and works better with Intel?

Highlighted
Reputable Contributor
Posts: 980
Registered: ‎11-14-2012

Re: Canon 5d MarkIV: a device which does not exist was specified

Have you installed EOS Utility 3?
DCS 3c, DCS 520, D30, D60, 1Ds, 300D, 30D, 1000D IR, 7D, 6D, 6D, M5
15-45/3.5-6.3 IS, 16-35/4 IS, 22/2, 24/1.4 II, 24-105/4 IS, 50/1.4, 85/1.8, 100/2.8, 70-200/2.8 IS II, 300/2.8 IS
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-02-2020

Re: Canon 5d MarkIV: a device which does not exist was specified

I have not yet. I'll jump on that right now!

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement