Canon Community Canon Community
 


Reply
Frequent Contributor
Posts: 27
Registered: ‎08-22-2013

Can I still tether my 5D1 to my computer?

I'm trying to tether my 5D to Windows, but even EOS Utlities v2 won't see it. 
Does anyone know what I need to tether it to Windows please? I'm trying to remote shoot.

Esteemed Contributor
Posts: 3,414
Registered: ‎02-17-2016

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

I assume it works to transfer images. Have you tried a different cable?

Frequent Contributor
Posts: 27
Registered: ‎08-22-2013

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

Tried 3 cables. It worked before I put the latest version on.
Honored Contributor
Posts: 5,825
Registered: ‎11-13-2012

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

Doesn't look like latest version supports 5D Mark I.

 

Capture.JPG

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
Honored Contributor
Posts: 5,009
Registered: ‎06-25-2014

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?


@jrhoffman75 wrote:

Doesn't look like latest version supports 5D Mark I.

 

Capture.JPG


Or any member of the 1D series before Mark III. I think I'd be rather upset if I'd bought one of those puppies, given the prices they were charging for them then.

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
Honored Contributor
Posts: 5,825
Registered: ‎11-13-2012

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

[ Edited ]

"Tried 3 cables. It worked before I put the latest version on. " (Emphasis added)

 

Or check before you update to be sure the later software supports your device. The Canon site for the 5D doesn't show an update for EOS Utility.

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
VIP
Posts: 8,340
Registered: ‎08-13-2015

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

If you are using Windows, you should be able to rollback an application update pretty easily.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
Honored Contributor
Posts: 5,009
Registered: ‎06-25-2014

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?


@Waddizzle wrote:

If you are using Windows, you should be able to rollback an application update pretty easily.


Yes, but that may not solve your problem. If you also have a more modern camera, you may want a more recent release of EOSU 2. While you can have both EOSU2 and EOSU 3 on the computer at the same time, you can't have two copies of EOSU 2.

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
Frequent Contributor
Posts: 27
Registered: ‎08-22-2013

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

I've already got EOS U 2 and 3 on my computer but neither are now seeing the 5D. I've found another way though, I simply take shots on the 5D, then put the card into the 5DSR and tether it to transfer the photos, seems to work.

VIP
Posts: 8,340
Registered: ‎08-13-2015

Re: Can I still tether my 5D1 to my computer?

If you have a 5DSr, then I assume that it uses EOSU-3.  Roll back EOSU-2 for the 5D1.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement