Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-04-2017
Accepted Solution

5D Mark iv fires by it self

Looking for some asisitance here.  I have a 5D Mark iv that I have used for a couple months now flawlessly.  Recenly i set it up on my tripod with a 2x extender and a 100-400 f4.5-5.6L.  I turned on wireless and was using remote shoot via cellphone and then deskotp applications all great.  I pulled it from the tripod turned off wireless and the camera randomly starts shooting picture after picture.  Sometimes 4-5 shots this morning it just went on and on until i shut the camera off took about 24 shots.  I have the latest firmware installed as of about 5 days ago.  Any ideas?

 

Thanks

 

Josh

Highlighted
Honored Contributor
Posts: 6,420
Registered: ‎11-13-2012

Re: 5D Mark iv fires by it self

[ Edited ]

Did you double check that wifi is turned off? Try restting all camera settings.

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-04-2017

Re: 5D Mark iv fires by it self

John;

     Thank you for the response.  I did check and wifi was still on.  after ensuring it was off the unit has stopped acting haunted.  Thanks again!!!

 

 

Josh

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement