Canon Community Canon Community
 


Reply
Frequent Contributor
Posts: 37
Registered: ‎09-24-2016
Accepted Solution

1DX II + Zeiss Otus 85mm severe underexpose problem

Out of curiousity decided to try my Otus 85mm (used on the Canon 5dsr) on the 1dx2 and for some reason the metering system started going nuts. Tried full evaluative metering and spot metering - same thing. Instead of ISO 1250-1600 getting ISO 250. Tried another lens (Canon 85 f/1.2 L II) - everything is right: ISO 1250. All corrections are off in the camera settings. Looks like a bug (or a feature Smiley Happy ?

Honored Contributor
Posts: 5,824
Registered: ‎11-13-2012

Re: 1DX II + Zeiss Otus 85mm severe underexpose problem

https://www.dpreview.com/forums/thread/4034662

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
VIP
Posts: 11,341
Registered: ‎12-07-2012

Re: 1DX II + Zeiss Otus 85mm severe underexpose problem

Might be a high dollar third party lens but it is still a third party lens.

EOS 1DX and 1D Mk IV and several lenses!
Frequent Contributor
Posts: 37
Registered: ‎09-24-2016

Re: 1DX II + Zeiss Otus 85mm severe underexpose problem

[ Edited ]

Thank you John! I'm wondering if those lenses are "updatable" (without sending back to Zeiss Smiley Happy ) ...

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement