Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-20-2021
Accepted Solution

setting up wifi

Hello everyone, my Rebel T7 and I are new to the community.  Here is the problem I am in need of an answer for.

When I enabled the wifi the first time I didn't enter a nickname for the camera.  Now it won't let me enter it.  Is there a workaround to get this done?  According to the manual the camera has to have the nickname to set the wireless functions.

Thanks for your help.

 

VIP
Posts: 8,017
Registered: ‎11-13-2012

Re: setting up wifi

Welcome to the forum.

 

Try resetting all camera settings .

 

See page 194 of your instruction manual and poage 115 of the wireless instruction manual.

 

You can download them here if you don't have then:

 

EOS REBEL T7, EOS 1500D Wireless Function Instruction Manual (custhelp.com)

 

EOS REBEL T7, EOS 1500D Instruction Manual (id.canon)

 

 

John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-20-2021

Re: setting up wifi

Thanks for the help, John.  I was thinking this would require a reset to default but not sure how to do  it.  Now I can get the camera set up on my wifi.  The links you sent are a lifesaver.

VIP
Posts: 8,017
Registered: ‎11-13-2012

Re: setting up wifi

Glad I could help.
John Hoffman
Conway, NH

1D X Mark III, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LR Classic
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement