Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-03-2016

T5i - remote control, adjust timer?

Have a new remote for my T5i, got it working OK but I have a question.  The default setting for using the remote is to have a 10 second delay, questions:

 

can you change the 10 second delay for the remote?

can you use remote and have multiple shots at once, say 5 shots burst?

 

thanks

 

 

 

VIP
Posts: 11,807
Registered: ‎08-13-2015

Re: T5i - remote control, adjust timer?

I'm pretty sure that the remote control would work with the camera set for 2 second delay mode, too.  The camera itself generates repetitive triggers of the shutter for continuous shooting. 

 

Continuous shooting using a remote would be up to your remote control.  Your camera will not take pictures with the remote as fast as it can when it is set for continuous shooting mode.  A remote shutter control will not boost the frame rate.  It is likely that the camera could be damaged if you tried to do so.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Doctor told me to get out and walk, so I bought a Canon."
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-03-2016

Re: T5i - remote control, adjust timer?

Thanks for the reply..

 

I double checked and tested, it works only on the 10 second mode 

 

So the reason I bought this was to help photograph some wildlife in our yard that I cant get near, I am guessing this is not the answer

 

 

Highlighted
Respected Contributor
Posts: 1,973
Registered: ‎02-26-2015

Re: T5i - remote control, adjust timer?


@cariad_77 wrote:

Thanks for the reply..

 

I double checked and tested, it works only on the 10 second mode 

 

So the reason I bought this was to help photograph some wildlife in our yard that I cant get near, I am guessing this is not the answer

 

 


There should be a switch on the back of the remote that changes that.

Respected Contributor
Posts: 1,973
Registered: ‎02-26-2015

Re: T5i - remote control, adjust timer?

remote.JPG

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-03-2016

Re: T5i - remote control, adjust timer?

Ahh, had assumed it had two channels on it, but that works great !
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement