Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2017

My Auto Focus won't work on my T3I

[ Edited ]

Hey! So I've tried a few things now, and I'm stumped. I initially thought something was wrong with my lens, because it always seemed to not be able to focus, but now I think it's my body. I took a different lens from my friends camera and we swapped (he has an original rebel). my lens worked great on his camera and his lens didn't work on mine. Everything else on my camera works great, but for some reason it seems to have an issue with auto focusing. What does this mean? 

Esteemed Contributor
Posts: 3,420
Registered: ‎02-17-2016

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

 

 

Can you focus in live view?

 

 

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2017

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

Yes actually! 

Esteemed Contributor
Posts: 3,420
Registered: ‎02-17-2016

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

Bad news. There seems to be an issue with the internal focusing components on the camera - they could be out of alignment - or with the lens-camera communication. I am afraid you will have to send it to Canon.

 

The only other thing is to use the wrench menu to reset the camera.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2017

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

Wrench Menu? I'm a novice here.

Esteemed Contributor
Posts: 3,420
Registered: ‎02-17-2016

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

reset.png

Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎03-23-2017

Re: My Auto Focus won't work on my T3I

I'm saying this with caution but that seemed to have done the trick!! Thanks so much!

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement