Canon Community Canon Community
 


Reply
Occasional Contributor
Posts: 8
Registered: ‎10-26-2015

Re: EOS Utility - Live (Remote) Shooting (Lost connection - T3i AC Adapter) Help Please

I don't know what to say, but I have tried the canon ac adapter as well. Seems like the engineers at canon have no idea what to do either.

Honored Contributor
Posts: 5,092
Registered: ‎06-25-2014

Re: EOS Utility - Live (Remote) Shooting (Lost connection - T3i AC Adapter) Help Please


@wrice4 wrote:

I don't know what to say, but I have tried the canon ac adapter as well. Seems like the engineers at canon have no idea what to do either.


Does the problem occur with different AC sources in ggeographically distinct areas? Ten seconds may be about how long it takes the adapter to realize that the AC source's maximum voltage is too high or too low or that there is a marginal ground fault.

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
Occasional Contributor
Posts: 8
Registered: ‎10-26-2015

Re: EOS Utility - Live (Remote) Shooting (Lost connection - T3i AC Adapter) Help Please

I have tried different outlets on different circuit breakers. I ordered some ferrite rings , that should be in tomorrow, that I am gonna try. I'm also going to buy another mini USB cable tomorrow and hook it directly into my pc, instead of using a USB extension cable. I'll keep you updated. Thanks for trying to help me.
Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-21-2018

Re: EOS Utility - Live (Remote) Shooting (Lost connection - T3i AC Adapter) Help Please

Hi, there. Has this issue been resolved yet? I am having a the same issue.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement