Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: β€Ž11-14-2016

Canon EOS Rebel T6

My camera is brand new. Never even used it. Cause it won't let me . Everytime I try to take a picture it keeps beeping &I the screen says busy. It beeps until I either turn it off or change the setting. HELP !!
Honored Contributor
Posts: 5,067
Registered: β€Ž06-25-2014

Re: Canon EOS Rebel T6

Have you done everything that the manual tells you to do to get started? A wild guess would be that you need to format the card.

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
New Contributor
Posts: 3
Registered: β€Ž11-14-2016

Re: Canon EOS Rebel T6

Format the card ?! The manual said nothing about that πŸ˜‚
VIP
Posts: 11,642
Registered: β€Ž12-07-2012

Re: Canon EOS Rebel T6

I'll bet it did.

EOS 1DX and 1D Mk IV and several lenses!
VIP
Posts: 8,595
Registered: β€Ž08-13-2015

Re: Canon EOS Rebel T6


@emilycopeland wrote:
Format the card ?! The manual said nothing about that πŸ˜‚

It is strongly recommended that you do not use a micro-SD card with an adapter in your camera.  The adapters seem to have intermittent connections between the camera and the card.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: β€Ž11-14-2016

Re: Canon EOS Rebel T6

So then what shall I use 😩 Never had this problem with Nikon. Only reason I switched is because Canon is supposedly better quality
Honored Contributor
Posts: 5,067
Registered: β€Ž06-25-2014

Re: Canon EOS Rebel T6


@emilycopeland wrote:
So then what shall I use 😩 Never had this problem with Nikon. Only reason I switched is because Canon is supposedly better quality

You should use a full-size SD card. What does the card you're currently trying to use say on it?

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
VIP
Posts: 8,595
Registered: β€Ž08-13-2015

Re: Canon EOS Rebel T6


@emilycopeland wrote:
So then what shall I use 😩 Never had this problem with Nikon. Only reason I switched is because Canon is supposedly better quality

As Robert said, only use a full size card.  I'm pretty sure that your manual makes no mention of "micro-SD cards".  I'm certain that the manual only mentions "SD/SDHC/SDXC memory cards." 

 

Only use micro-SD cards in devices that are designed to use them directly, without an adapter.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
Honored Contributor
Posts: 5,978
Registered: β€Ž11-13-2012

Re: Canon EOS Rebel T6

You really should spend some time with the manual, but at least here's a start.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7UmDtw7eKyk

John Hoffman
Conway, NH

1D X, Rebel T5i, Many lenses, Pixma PRO-100, MX472, LRCC Classic
New Contributor
Posts: 1
Registered: β€Ž04-01-2017

Re: Canon EOS Rebel T6

I have the same problem. I got the camera for Christmas 2016 and was taking great pictures. All of a sudden comes the "busy" message and I am not able to take any pictures. I have change AF to Live Mode but it will take a couple of pictures and thats it. It only works on MF mode.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement