Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-19-2019
Accepted Solution

Brand new T7i Kit LP-E17 -- Bad Battery?

[ Edited ]

I bought a brand new T7i kit today. I have had the LP-E17 battery in the charger for roughly 4 hours and the orange light has never stopped blinking and when I just put it in the camera is shows no charge. 

Should the charge light be blinking on this model like older models or should it be a solid charging light until it switches to green?

I am trying to not return this thing. Any insight will help.

Respected Contributor
Posts: 1,298
Registered: ‎03-01-2014

Re: Brand new T7i Kit LP-E17 -- Bad Battery?

Well, the battery should charge up from empty to full in 2 hours and the light goes from solid orange to solid green. Take a good look at the contacts on the battery and the ones in the charger to see if they look ok. The thing I would do is contact whoever you bought it from and tell them. A return/exchange is not a happy time for you or them but you do have a valid problem with a brand new product.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-19-2019

Re: Brand new T7i Kit LP-E17 -- Bad Battery?

[ Edited ]

@Bjorn_Fjord wrote:

I bought a brand new T7i kit today. I have had the LP-E17 battery in the charger for roughly 4 hours and the orange light has never stopped blinking and when I just put it in the camera is shows no charge. 

Should the charge light be blinking on this model like older models or should it be a solid charging light until it switches to green?

I am trying to not return this thing. Any insight will help.



Looks like it is a case of the charger not likeing the outlet it was plugged into. It was plugged into my desk outlet at work. When I got home I tried plugging in directly to the wall outlet and the charging light went solid and began actually charging. I am guessing my desk outlets at work do some conditioning which caused the issue earlier.

Respected Contributor
Posts: 1,298
Registered: ‎03-01-2014

Re: Brand new T7i Kit LP-E17 -- Bad Battery?

wow! Good news for you then! That is unusual from a working outlet but in any case, I/we are happy it is not your new system!

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement