Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-28-2014

Brand new T5i Flash doesn't work

Hello,

I cant get the flash to work, it doesn't even pop up, 

also when I try to acess flash control in the main menu as per pg. 218 of the manual it isnt even there, theres no 'flash control'

Any help or suggestions would be greatly appreciated,

Thanks

Respected Contributor
Posts: 1,861
Registered: ‎12-02-2012

Re: Brand new T5i Flash doesn't work

1.). What modes are you shooting in? (Auto, Av, Tv, P, etc). It should fire in Auto (green box) mode if you are shooting in a dim room just for a test.

2.). Before you go too far try resetting the settings to default. That is one of the items in one of the tabs in your Menu. Perhaps there is some setting in effect that is messing things up, like Disable Flash.

3.). Try popping the flash up manually with the little button. It isn't stuck or anything, is it?
Scott

Canon 5d mk 4, Canon 6D, EF 70-200mm L f/2.8 IS mk2; EF 16-35 f/2.8 L mk. III; Sigma 35mm f/1.4 "Art" EF 100mm f/2.8L Macro; EF 85mm f/1.8; EF 1.4x extender mk. 3; EF 24-105 f/4 L; EF-S 17-55mm f/2.8 IS; 3x Phottix Mitros+ speedlites

Why do so many people say "FER-tographer"? Do they take "fertographs"?
VIP
Posts: 11,353
Registered: ‎12-07-2012

Re: Brand new T5i Flash doesn't work

Below are your flash options.  It is in your menu under shooting tab 1, I think, maybe 2.  Change the obivious selection.

 

 • Flash firing
Enable     <----here Smiley Happy
Disable
 • E-TTL II meter
Evaluative
Average

EOS 1DX and 1D Mk IV and several lenses!
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement