Canon Community Canon Community
 


Reply
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-27-2017

C100 - No Image only Horizontal colored lines and black.

[ Edited ]

 

Flipped on my C100 today to test some monitors and there was no image in the viewfinder.  Has anyone seen this?  I am about to do a full camera reset and maybe a firmware update, but I'm not sure if it's going to help.  The camera has beens stored in a Pelican Case in the two weeks since I used it.  Any help would be appreciated.

 

C100_Lines.png

VIP
Posts: 8,870
Registered: ‎08-13-2015

Re: C100 - No Image only Horizontal colored lines and black.

Looks like a call to Canon Support is needed.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-27-2017

Re: C100 - No Image only Horizontal colored lines and black.

[ Edited ]

 

Flashed the firmware to the latest version, no luck.  Now I need to try to find out if it's worth getting a C100 repaired or not at this point. 

 

I wish I knew what could have happened.  Do the sensors just randomly stop working?  The menus are all fine.  The audio input works.  Just no image from the camera other than what I posted (that's when in 24p mode).  No video from HDMI either.

Honored Contributor
Posts: 5,164
Registered: ‎06-25-2014

Re: C100 - No Image only Horizontal colored lines and black.


@Spassvogel wrote:

 

Flashed the firmware to the latest version, no luck.  Now I need to try to find out if it's worth getting a C100 repaired or not at this point. 

 

I wish I knew what could have happened.  Do the sensors just randomly stop working?  The menus are all fine.  The audio input works.  Just no image from the camera other than what I posted (that's when in 24p mode).  No video from HDMI either.


You're asking a question that most of us in the "EOS" topic area aren't qualified to answer. You might have better luck in the "Cinema EOS" topic area.

 

We seem to see a fair number of cases where a DSLR used heavily for video will experience a board or component failure, presumably as a result of overheating. I guess that shouldn't happen to a true video camera, but you never know.

Bob
Philadelphia, Pennsylvania USA
Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-27-2017

Re: C100 - No Image only Horizontal colored lines and black.

 

Well, I didn't know there was a separate forum for the video cameras. My bad.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement