Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-21-2017

Never able to get MX494 to work properly

  • MX494 PIXMA - firmware up to date
  • Mac OS X latest version
  • Timecapsule Airport
  • DRX setting Inactive
  • Access control OFF

 

Able to connect to network, but it shuts off after a time. Shows on OS X, but printer doesn't respond.

 

I literally am NEVER able to get this printer to work... and the rare occasions when it HAS worked, it disconnects after a a few seconds, minutes, hours, or days.

 

HOW do I make it work?

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-21-2017

Re: Never able to get MX494 to work properly

I've also tried setting up with an iPhone, nothing works. Literally nothing.
When I print network settings, it as an IPv4 and IPv6 address... but nothing.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-21-2017

Re: Never able to get MX494 to work properly

And after a while, it just disconnects and shows an X on the wifi logo. This printer is IMPOSSIBLE!
Product Expert
Posts: 1,477
Registered: ‎07-28-2014

Re: Never able to get MX494 to work properly

Hi entreprenewer,

 

It is recommended that you contact one of Canon's Technical Support Representatives. To contact a Technical Support Representative, please use the link below:

http://Canon.us/ContactLI

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-21-2017

Re: Never able to get MX494 to work properly

You won't believe what the issue was...

 

I had the printer and the router hooked up to the same electrical socket with a power strip...

 

Ran a cable to another power outlet - problem solved. 

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement