Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎04-30-2015

Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'

I have already set up my account and camera with Canon iMage Gateway, and I have uploaded pictures using my wifi before. But now, every time I click on the Canon iMage Gateway button on my camera to try and upload the photos, it says 'Notification: Set Date/Time' and will not allow me to upload them. I have updated both the date and time, but it still won't work. What can I do?

Product Expert
Product Expert
Posts: 562
Registered: ‎10-17-2012

Re: Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'

Hello Sunsetcombs,

The first thing to check would be whether or not your camera has a built in backup battery or a replaceable one.  This will vary by model.  Even if it's built in, there is a procedure to re-charge this after a period if disuse. 

In your reply, please let the community know not only the model camera you are using but also the operating system of the computer you are using.  This will aid in the assistance that we're able to offer regarding this issue. 

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-08-2018

Re: Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'

I'm generaly having the same issue.  I get the "set date and time" notification everytime the camera tries to send the e-mail for the web service setup.   I have a brand new SX720 HS.    The camera is storing the time and i have it set correctly.

 

Thanks

Esteemed Contributor
Posts: 3,926
Registered: ‎06-25-2014

Re: Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'


dcorkz wrote:

I'm generaly having the same issue.  I get the "set date and time" notification everytime the camera tries to send the e-mail for the web service setup.   I have a brand new SX720 HS.    The camera is storing the time and i have it set correctly.

 

Thanks


This couldn't be a wilder stab in the dark, because I've never used the Canon Image Gateway. But is it conceivable that someone is complaining because the camera and the computer aren't in the same time zone? (Or they think they are but are showing different times?)

Bob
Boston, Massachusetts USA
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-08-2018

Re: Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'

Hi Bob,

 

The time on the computer shouldn't matter for the issue i'm having.  It's the camera itself that is trying to send the e-mail not the computer.

 

I've also double and triple checked times and time zones on everything involved with setting up the camera and it's all set correctly based on the manual

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-08-2018

Re: Uploading photos to Canon iMage Gateway using wifi difficulties 'set date/time'

Problem solved.   I ended up using the wps wifi setup instead of having the camera search for my network ssid name.   As soon as it connected it wanted to send the e-mail and it worked.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement