Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-26-2018

G9x Mark II "Check network settings"

My PowerShot G9x Mark II can't upload to the iMAGE website or sync to Google. I get a "Check network settings" error message. I tried two different access points. I'm able to connect to my iPhone directly, so the wifi hardware is working.

 

Everything was working fine before, so it looks like there's a problem on the Canon server side.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-27-2018

Re: G9x Mark II "Check network settings"

I'm having the exact same problem but with the PowerShot SX710_HS. Just started -- has worked with no problem for 2+ years. Camera can still connect to computer.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-27-2018

Re: G9x Mark II "Check network settings"

Having the same issue with my EOS M6.  Thought it was my wireless network but everything else seems to be working on it.  Pretty bummed and considering returning my purchase and going with a Sony instead.

Product Expert
Posts: 896
Registered: ‎10-16-2012

Re: G9x Mark II "Check network settings"

Hi Davidemartin,

 

You're correct. The Canon iMAGE Gateway, which is required for the wireless transfer of images, was taken down for maintenance, however our technicians ran into difficulties requiring additional work. They are currently working to restore this service.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-26-2018

Re: G9x Mark II "Check network settings"

Thanks for the reply. I suggest you post this on the Canon iMAGE Gateway web page and update the error message to say something more helpful than "Check network settings." I spent a good bit of time troubleshooting this issue and even resetting my home router assuming that my "network settings" were messed up.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-27-2018

Re: G9x Mark II "Check network settings"

I agree completely with your comment. Had I known that it wasn't a problem with my own equipment, I'd not have wasted so much time. Unfortunately, I also tried to reset my photo service settings and have wiped them all out. I had a hard enough time setting them up the first time; now I'm going to have to do it again once the server is back up.

Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-27-2018

Re: G9x Mark II "Check network settings"

I don't want to rail unfairly about this but I think it's bad form on Canon's part for not sending out some sort of notice. If I can get an email notification that my post here was replied to, I should get some sort of notification that certain Canon services were under maintenance. I decided to return the M6 and while I can't put the blame solely on this, it made the decision to do so a little easier. I can't imagine being a professional photographer and being left in the dark when it comes to something so essential.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement