Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-15-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

I too am having the same problem after having upgraded to windows 10.  I am not exactly sure how to uninstall the drivers as you and others have suggested.  Could you possibly give a few more details?

 

thank you

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-15-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

I actually spent 90 minutes on with canon support today.  It is amazing that they are unaware of this problem and that they could not help me fix it.  Pretty pathetic.

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎08-25-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

[ Edited ]

Marc before doing anything check your windows 10 settings

I am pretty sure everything is fine, the drivers the toolbox everything just WIndows 10 settings is all you need to change.

 

I truly believe the default setting has to be Check that Local System account , and Allow service to interact with desktop is checked. Hit apply.

 

The defauylt setting is set to login user name/ password when it shoudl be  Allow service to interact with desktop

I truly believe that one tick will fix all...

 

 

 

Piers_A Had the answer the entire time all the rest is useless I am pretty sure...

 

Here is what he posted...

 

This simple fix I found online worked for me:

 


Start> in the run box type. Services.msc

Scroll down to Windows Image Acquisition (WIA)

Right click, select Properties

Check that Startup type is set to Automatic

Click Log On Tab

Check that Local System account , and Allow service to interact with desktop is checked. Hit apply.

Click Recovery...Click on window next to First Failure, Scroll to Restart the Service. Hit apply.

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-15-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

[ Edited ]

Thank you for that information.  I just tried it,but the computer still gives an error message that it cannot communicate with the scanner.  It did not work. Smiley Sad

Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-18-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Yes, unfortunately, neither Piers_A nor aholic solutions worked for me.

Since I really need the scaning working, I am not upgrading another laptop, which I have dedicated as "server" of my LAN.

Smiley Sad 

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-18-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

I have the same very frustrating problem!  Pleae fix this problem!

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-23-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

I followed your instructions and it works! However, after not using my printer / scanner for a couple of days, I need to uninstall, reboot windows 10 and install MF Toolbox again. Do you have any advice?

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎08-25-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Did use an uninstaller like Revouninstaller first?

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-27-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Hello,

 

I am French. I have a MF8580cdw, and in august I upgrade my computer from Windows 7 to Windows 10. Since August, I don't scan with my MF TOOLBOX utility I just can print.

 

Before, I bought my MF 8580, I had SAMSUNG CLX 3175 FW and I scanned with SmarThru 4 Utility. Now, I use Smarthru 4 Utility for my MF 8580 SCANNER. I just change the SCANNER adress.

 

The interface of the Smartru 4 is more friendly than MF Toolbox and it's a freeware

 

Best regards

 

GARO

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-02-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

This actualy worked.

Thank you!

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement