Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎08-28-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

This worked great for me also Piers-A..thank you

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-19-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

That's good to know thanks.  Easier than buying a new printer!

dcp
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎08-28-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Since installing Windows 10, MF Toolbox for my Imageclass4570dw doesn't work. I'm able to print, but scanner doesn't work. Driverdetective wasn't able to help. My computer savy son-in-law was able to scan a document in .jpg after spending about an hour trying different approaches (but PDF scan option didn't exist). Now, I can't scan anything (again).

 

Canon, please get this fixed.

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎08-25-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

[ Edited ]

I tried Kudos but didn't work so here's a reply

Everything I did 

I swear the fix is hit right on the head by you (Piers_A)

I thank you

 

For some reason Windows 10 WIA service default setting is to log onto scanner...

When I swtiched it too 

 

Check that Local System account , and Allow service to interact with desktop is checked. Hit apply.

 

It worked like a charm

Thank you for saving more aggravation but you found the culprit

Thank you

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-19-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Thanks aholic.  I hope the original solution provider, Captret, is following this!

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎08-25-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Don't know but if I were Cannon administartor I would move this to number1 spot...

 

All the others including mine are useless if these setting aren't correct hopefully everyone reads this one first...

 

A big thank you to Piers_ACapture.JPG

Occasional Contributor
Posts: 11
Registered: ‎08-22-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

I again went through all of the motions (and emotions) but to no avail.  The toolbox will not install on my windows 10 pro.

 

Spoiler
 

My printer/scanner is a D420.  Maybe the work around works on some scanners and not others??  Seems like Canon needs to get on the ball.

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎08-31-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Thanks - this worked for me and was really quick to do - no re-installation necessary and I've now got scanning from the autosheet feeder too.
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-02-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

Thanks for this, it worked for me too. I have an mf4370dn
Occasional Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-13-2015

Re: MF Toolbox doesn't work on Windows 10

[ Edited ]

MF6580PL. Thanks Piers_A (19Aug2015)This worked for me.

Failure to scan - or, more bizarrely, taking up to 5 minutes to start scanning - started for me In Win7 but became impossible in Win10.

I noticed that scanning worked if the printer was turned on before booting the PC, but not if turning on the printer when the PC had booted.

I had noticed that I got strange WIA errors on booting. They have now gone too.

======

Postscript: the problems came back. Grr.

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement